fbpx

Maurice krijgt een warm welkom bij airco-installateur

Na een lange periode van flexibel werken, vond Maurice (52) het tijd om weer vastigheid in zijn leven te krijgen. Via de Techniek X-perience en LEX werkt hij nu via Duo Installatie Zuid. “Ik wilde een fatsoenlijk betaalde baan met regelmaat.”

Maurice heeft er al een heel arbeidsverleden opzitten. Hij werkte onder meer als operator, automonteur en verwarmingsmonteur. “Ik heb een mts-diploma, logisch dus dat ik altijd in de techniek gewerkt heb. Maar het is lang geleden dat ik ergens vast in dienst gewerkt heb. Ik werkte vooral zelfstandig. Dat is leuk, maar nu wilde ik weer graag vastigheid. Een fatsoenlijk betaalde baan met regelmaat, waarbij ik ’s avonds en in het weekend vrij ben.”

Installatietechniek
Maurice stuitte op internet op de Techniek X-perience van Leo Loopbaan. “Solliciteren is niet mijn sterkste punt, dat weet ik van mezelf. Daarom heb ik me voor de Techniek X-perience aangemeld. Je komt dan in contact met verschillende beroepen en bedrijven.” Tijdens de experience liet Maurice weten dat hij graag in de installatietechniek wilde werken. “Privé installeer ik al jarenlang airco’s. Dat wilde ik ook beroepsmatig gaan doen. Airco’s en warmtepompen. Er is een groot tekort aan monteurs en de komende tijd zal dat nog toenemen. Werk genoeg dus.”

Klik
Via de Techniek X-perience kwam hij in contact met een installatiebureau. Plan was dat hij zou meelopen met een monteur, maar er was geen klik met het bedrijf. LEX, de oriëntatiecarrousel van Leo Loopbaan en Leerwerkloket, ging op zoek naar een geschikte partij voor Marcel. Die werd gevonden in Duo Installatie Zuid. Maurice: “Ik heb een goed gesprek gehad en kon direct beginnen. Ik ben nu twee weken bezig, via WerkKracht3. We bekijken hoe het gaat de komende tijd. Bevalt het aan beide kanten, dan ga ik in vaste dienst werken. ”

Cursus
Maurice is nu dagelijks op pad met een collega. “We installeren airco’s. Werk dat ik ken, maar het is nog wel onder supervisie van mijn collega, omdat ik niet de officiële papieren heb om met F-gassen te werken die in airco’s en ook in warmtepompen zitten. Ik heb me inmiddels aangemeld voor de cursus. Eén avond in de week ga ik dan naar school, zeven weken lang. Het halen van dat certificaat zal niet zo’n probleem zijn: ik ken de theorie, bovendien interesseert het me.”

Vooruitzichten
Het werk vindt Maurice leuk, toch moet hij nog even wennen. “In mijn vorige baan zat ik vaak en lang in de auto, mijn spieren en gewrichten zijn wat stijf. Maar dat komt goed. Tot nu toe bevalt het me prima. Mijn baas, mijn collega’s, het werk. Ik vind het fijn dat ik regelmaat heb en ’s avonds en in het weekend vrij heb. De vooruitzichten zijn goed, want er is werk in overvloed. En de Techniek X-perience is een makkelijke en fijne manier om kennis te maken met de sector.”

Wil jij je ook oriënteren op een (andere) baan? Met LEX: Limburg Experience kun je kennis maken met alle beroepen en bijna 200 bedrijven.

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.