fbpx

Vakantiewerk in de zorg, goed voor je loopbaan?

Zorg aan Zet is een campagne gestart om jongeren te stimuleren vakantiewerk te gaan doen in de zorg. Maar wat heeft dit voor invloed op je loopbaan? We vroegen het aan loopbaancoaches Joop en Linda. 

De zomervakantie staat bijna voor de deur. Vanwege de corona crisis zal deze zomer voor veel mensen afwijken van de standaard. Ook studenten zullen een draai moeten geven aan hun vakantieplannen. Om die reden is Zorg aan Zet een campagne gestart om (zorg en welzijn) studenten op te roepen om vakantiewerk te gaan doen in de zorg. “Je kunt de rest van de tijd gaan bankhangen, óf je vrije dagen op een productieve manier besteden. Juist ja: vakantiewerk in de zorg. Want daar is zeker nu behoefte aan!” Aldus Zorg aan Zet. Op hun website geven ze redenen waarom je, juist nu, vakantiewerk in de zorg zou moeten doen. 

Niet alleen voor het geld

Loopbaancoach Joop Brusselers is enthousiast over het initiatief. “Vakantie- en bijbaantjes zijn altijd goed voor een student. En niet alleen omdat je er geld mee verdient. Het levert naast de oriëntatie op het beroep of de werkzaamheden ook heel veel informatie en kennis op hoe je zelf acteert binnen een organisatie. Hoe ga je om met anderen? Hoe het is om collega’s te hebben? En wat wordt er van je verwacht binnen een organisatie? Al met al alleen maar positief!” 

Leer jezelf kennen

Je leert jezelf als persoon beter kennen door een bijbaantje. Wat past wel, en wat past niet bij jou als persoon. Ontdek wat jouw persoonlijke voorkeuren zijn op de werkvloer met behulp van deze zelftest. Door te kijken naar hoe je functioneert en reageert in bepaalde situaties kom je erachter wat je persoonstype is. 

Werknemersvaardigheden

Loopbaancoach Linda Beerens sluit zich aan bij de bevindingen van Joop. “Vakantiewerk geeft een goed beeld van welke werknemersvaardigheden je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan op tijd op je werk komen, dat vergt planning en voorbereiding. Ben jij wel duidelijk genoeg? Geef jij goed je grenzen aan?
En hoe ervaar je het bijvoorbeeld dat je niet door iedereen ‘leuk’ gevonden wordt?” Allemaal vragen welke je kunt stellen als je aan een bijbaantje begint.”
 

Werken in de zorg, iets voor jou? 

De campagne van Zorg aan Zet roept mensen, zowel met als zonder werkervaring op om zich deze zomer in te zetten voor de sector. Maar is dat wel zo slim?
Linda: “Het is een uitdaging om in een sector te werken waarin je veel met mensen, en met name oudere mensen werkt. Je sociale component dient dus goed ontwikkeld te zijn. Hoe ga je om met je balans tussen werk en privé? Kun je afschakelen van datgene wat je allemaal tegenkomt en ervaart op je werk?
En is deze sector überhaupt wel passend voor je?” Wil je eerst een beter beeld krijgen of de zorg wel bij jou past? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan bij onze loopbaancoaches. Zij kunnen je op weg helpen. 
 

Hart voor de zorg

Linda is goed bekend met deze sector.  “Voordat ik loopbaancoach werd, was ik 4 jaar lang opleidingsadviseur zorg. De zorg gaat me aan het hart. Ik draag dan ook graag mijn steentje bij aan de gezondheid van zorgmedewerkers.” Lees hier het verhaal van Linda

Vakantiewerk verbreedt je horizon

De stage van Meike Stassen (20) beviel zo goed, dat ze in de zomer mocht blijven voor vakantiewerk.

Doe en ervaar 

Je kunt jezelf van allerlei vragen stellen en testen doen voordat je aan je bijbaantje begint. Maar, zo zeggen onze coaches, je leert het meeste door aan de slag te gaan en te ervaren. “Zonder doen weet je niet hoe je het beleeft. Dus ga aan de slag en ervaar!” 
 
Sta jij te popelen om aan de slag te gaan? Bekijk de mogelijkheden op de website van Zorgnet Limburg

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.