fbpx

“Wie werk wil maken van zijn loopbaan, moet bij Leo zijn”

Het is de Dag van de Stagiair. Goede reden om de stagiair van Leo Loopbaan aan de tand te voelen: Noah Hazen. Over zijn stage, zijn opdracht, zijn ervaringen, zijn plannen. Acht prangende vragen, evenzoveel antwoorden. “Een loopbaancoach kan echt veel voor je betekenen.”

Proficiat met deze dag, Noah. Hoe was de ontvangst op kantoor: rode loper, applaus, bos bloemen?

“Ik werk vandaag vanuit huis in verband met corona. Dus nee, niks van dat alles. Hoeft ook niet voor mij. Leo is een fijne stageplaats, ik leer veel.”

Wat is precies je opdracht?

“Ik zit in het laatste jaar van mijn studie bestuurskunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Bij Leo schrijf ik mijn afstudeerscriptie over hoe je een privaat-publieke samenwerking als Leo duurzaam kunt maken. Met andere woorden: hoe borg je de continuïteit van de samenwerking van alle partijen? Daarover bestaat weinig literatuur. Ik hoop de input via interviews met betrokkenen te achterhalen. Dat is een uitdaging.”

En, hoe vordert het?

“Om eerlijk te zijn: ik moet nog met de interviews beginnen. Ik ben in februari bij Leo begonnen. Ik wilde niet alleen aan mijn scriptie werken, maar ook meehelpen met het dagelijkse werk. Dat is wat uit de hand gelopen. Op school zeiden ze nog: focus je op je scriptie, werk niet mee in de organisatie. Ik begrijp nu waarom. In juli hoop ik alsnog alles af te hebben. Anders wordt het na de zomer.”

 

"Ik dacht eerst dat het allemaal standaardwerk was,maar de coaches van Leo geven je persoonlijk en gericht advies. Je hebt er altijd iets aan.”

 

Wat vind je van Leo?

“Een heel goed initiatief. Alle Limburgers kunnen met loopbaanvragen bij één loket terecht. Studenten, werkzoekenden, werkenden. Wie werk wil maken van zijn loopbaan, moet bij Leo zijn. Uniek in Nederland en goed voor de Limburgers.”

En wat vind je ervan als bestuurskundestudent?

“In Leo werken veel partijen samen: overheid, onderwijs, bedrijfsleven. Alle neuzen moeten dezelfde kant op staan. Daar is goed bestuur voor nodig. Bovendien moet Leo op termijn ook zelfstandig de broek op kunnen houden; nu betaalt vooral de provincie het project. Kortom: het is een super ambitieus project waarbij veel komt kijken. Dat vind ik boeiend.”

Hoe ben je bij Leo terecht gekomen?

“Leo wordt ondersteund door een adviesbureau waar mijn vader werkt. Hij tipte me, dacht dat het wel iets voor mij zou zijn. Ik heb contact gezocht en ben op gesprek gegaan. Mijn vader had gelijk: het klikte, een week later was het geregeld. Het paste ook bij mijn ambitie om na vijf jaar Amsterdam terug te gaan naar Limburg.”

 

Mijn roots liggen hier, ik heb hier mijn familie en vrienden. En de cultuur is relaxter dan in Amsterdam.

 

Daar ligt ook je toekomst?

“Ja, ik denk het wel. Mijn roots liggen hier, ik heb hier mijn familie en vrienden. En de cultuur is relaxter dan in Amsterdam.”

Misschien kun je bij Leo aan de slag?

“Ik denk niet dat ik bij een privaat-publieke samenwerking wil werken. Ik mis toch de drive om winst te maken. Aan de andere kant heb je dan wel de rust en tijd om aan een goed product te werken. Dat is Leo namelijk. Door mijn werk bij Leo kan ik nu met zekerheid iedereen aanbevelen om eens met een loopbaancoach te praten. Of je nu student bent, werkzoekende, een paar jaar of al dertig jaar werkt. Ik dacht eerst dat het allemaal standaardwerk was, maar de coaches van Leo geven je persoonlijk en gericht advies. Je hebt er altijd iets aan.”

Wil je ook persoonlijk advies ontvangen van onze loopbaancoaches? Maak dan een afspraak via dit formulier

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.