fbpx

Hoe kom je erachter of een werkgever bij je past?

Een baan zoeken is niet zo makkelijk als het klinkt. Jij moet aansluiten op het beschreven functieprofiel, de functie moet aansluiten op jouw wensen, de werkgever moet bij je passen… Maar hoe kom je er nou achter of een werkgever bij je past?

Denk na over wat jij zoekt in een werkgever

Erachter komen of een werkgever bij je past, begint bij het bepalen wat je nou eigenlijk zoekt. Bepaal in wat voor organisatie(s) je jezelf zou zien werken. In welke branche zou je willen werken? Wat is jouw ideale organisatiegrootte? Welke sfeer moet er heersen? Welke typen persoonlijkheden zou jij als prettige collega’s ervaren? Wat voor organisatiecultuur past bij jou? Door deze vragen te beantwoorden, schets je jouw ideaalbeeld en kun je een potentiële werkgever hieraan afspiegelen. Zo heb je duidelijke criteria om een werkgever op te keuren!

Zeker weten dat je geen onderdelen vergeet? Maak gebruik van de Checklist Ideale Werkomgeving.

Doe een online scan

Tegenwoordig kun je alles en iedereen online vinden. Leven het internet! Doe hier dan ook je voordeel mee. Bekijk de website van het bedrijf en hun social media kanalen. Wat voor taal wordt er gebruikt? Spreken ze bijvoorbeeld met ‘je’ of met ‘u’? Is de vormgeving strak of meer vloeiend? Wat voor gevoel krijg je erbij?

Via LinkedIn kun je er vaak achter komen wie bij het bedrijf werkt. Wees niet bang om profielen te bekijken en er zo achter te komen wat voor personen er werken.

Google het bedrijf ook eens. Misschien komen er wel interessante artikelen naar boven waar je informatie uit kunt halen!

Neem contact op

Het meeste krijg je te weten door het gesprek aan te gaan. Er zijn twee manieren waarop je dit kunt doen.

  1. Bel het bedrijf op
    Bij een vacature wordt vaak een nummer weergeven die je kunt bellen als je vragen hebt. Maak hier gebruik van! Stel vragen die je hebt over het bedrijf die je niet online kon vinden.
  2. Stuur een berichtje naar een medewerker
    Dit is onze persoonlijke favoriet. Zoals gezegd kun je via LinkedIn vaak erachter komen wie er bij een bedrijf werkt. Vaak kun je ook zien wie welke functie heeft. Zo zou je een berichtje kunnen sturen naar iemand die een vergelijkbare functie heeft aan de functie die jij wil.

Uitgenodigd voor een gesprek?

Als je uitgenodigd bent voor een gesprek, is het helemaal ideaal! Tijdens dit gesprek kun je namelijk alle vragen die jij hebt over het bedrijf stellen om erachter te komen of het bij je past. Let echter ook op andere dingen: hoe zijn de interacties met andere medewerkers? Hoe zijn de medewerkers gekleed? Zijn de deuren open of dicht? Hoe is het ingericht? Kortom: probeer zoveel mogelijk in je op te nemen!

De werkgever past bij mij! En nu?

Solliciteren natuurlijk! Wij helpen daar graag mee. Dit doen wij door middel van de gratis CV Check! Hiermee checken we jouw cv, maar ook jouw sollicitatiebrief en/of LinkedIn-profiel. Vergeet ons niet op de hoogte te brengen van wie die fantastische werkgever is!

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.