fbpx

Wat schrijf ik in mijn ‘Over mij’-tekst op mijn CV?

De ‘Over mij’-tekst oftewel persoonlijk profiel is een stukje tekst aan het begin van je cv waarmee je jezelf kort kunt presenteren. Maar wat schrijf je nou in deze ‘Over mij’-tekst en waar moet je nog meer op
letten? Dat lees je in dit artikel!

Wees persoonlijk

Je wil in je ‘Over mij’-tekst direct tegen de persoon spreken die jouw cv leest. Schrijf alsof je tegen iemand praat. Maak dus gebruik van de ik-vorm en vermijdt de derde persoon.

Wees to-the-point

Zoals gezegd is de ‘Over mij’-tekst een stukje tekst in je cv waarmee je jezelf kort kunt presenteren. De tekst zal slechts een klein deel van je cv opnemen. Dat betekent dat je to-the-point zult moeten zijn in wat je wil
vertellen. Wees kort en bondig en vertel alleen de kern.

Stel jezelf voor

Je wil dat iemand binnen een paar regels een idee heeft van wie je bent. Vertel bijvoorbeeld over waar je goed in bent, je sterke eigenschappen en wat je ambities zijn.

Hou de vacature in je achterhoofd

Bij het schrijven van je ‘Over mij’-tekst moet je de vacature waar je op schrijft in gedachte houden. Waar sluit jij als persoon aan op de functie? Probeer hier punten uit mee te nemen in je tekst. Zo kan degene die jouw cv doorneemt zien dat jij geschikt bent!

Schrijf vloeiend

Een valkuil bij to-the-point schrijven is dat je gaat opsommen. Vermijd dit! Zorg ervoor dat je vloeiende zinnen blijft schrijven en dat het makkelijk te lezen is.

Vermijd clichés

“Ik heb geen 9 tot 5 mentaliteit en ben een teamplayer.” Die kennen we ondertussen wel! Probeer origineel te zijn en eigenschappen te benoemen die jou speciaal maken.

Wil je jouw ‘Over mij’-tekst laten controleren door een professional? Onze loopbaancoaches staan voor jou klaar middels de gratis CV Check! Hiermee checken we jouw cv, maar ook jouw sollicitatiebrief en/of LinkedIn-profiel als jij dat wil!

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.