fbpx

Stappenplan voor een sterk LinkedIn-profiel

Als professioneel platform kunnen we niet om LinkedIn heen. Het hebben van een sterk LinkedIn-profiel is zeer aan te raden. Veel werkgevers zullen jou namelijk van te voren na zoeken. Daarnaast kun je ook via LinkedIn solliciteren, waarbij er gegarandeerd naar je profiel gekeken zal worden!

Wij hebben een simpel stappenplan voor jou gemaakt, zodat je snel je LinkedIn-profiel op orde kunt maken!

 

Stap 1: Kies een goede profielfoto

Je profielfoto is het eerste wat wordt bekeken. Je wil dus dat dit een mooie representatieve foto van jezelf is. Ga liever voor een ietwat zakelijke foto, maar zorg ervoor dat het past bij de functie die je hebt of graag zou hebben.

 

Stap 2: Kies een omslagfoto

Bovenaan jouw profiel wordt een omslagfoto weergeven. Als jij deze niet zelf kiest, zal hier een standaard blauwe afbeelding worden weergeven. Wanneer je op andermans profielen gaat kijken, zal je opvallen dat veel mensen deze afbeelding niet hebben veranderd. Door hier wel zelf een afbeelding te kiezen kun je jezelf makkelijk onderscheiden. Kies net als bij je profielfoto voor een foto die past bij jou. Het gebruik maken van tekst in je omslagfoto kan ook slim zijn om jouw profielbezoeker direct een idee te geven van wat je doet.

 

Stap 3: Pas je kopregel aan

Je kopregel is de tekst die onder je naam wordt weergeven op je profiel. Bij de meeste mensen zal hier staan *functietitel* bij *bedrijfsnaam*. Hoewel het niet verkeerd is dit in je kopregel te beschrijven, raden wij aan ook kernbegrippen te gebruiken over wat jij doet. Wanneer jij op dit moment geen baan hebt, raden wij aan je kopregel toe te spitsen op de baan die je graag zou willen door toepasselijke kernwoorden te gebruiken.

 

Stap 4: Verander je URL

Heb je al eens naar je URL op LinkedIn gekeken? Nee? Grote kans dat je URL er ongeveer zo uitziet: nl.linkedin.com/pub/piet-janssen/33/876/098. Pas deze aan naar een mooie url zonder cijfers. Hoe je dat doet? Bekijk hier de uitleg.

 

Stap 5: Schrijf een samenvatting

Wil je jouw profielbezoeker echt een duidelijk idee geven van wat je doet? Dit kan in je samenvatting! Hier heb je de kans om uitgebreid te vertellen over jouw kwaliteiten en werkzaamheden. Meer tips voor jouw LinkedIn-samenvatting lees je hier!

 

Stap 6: Hou je ervaring bij

Je kunt je profiel zien als een CV die altijd te bekijken is. Handig dus als deze up-to-date is. Zorg er dus voor dat je je werkervaring, opleidingen en certificaten up-to-date houdt.

 

Stap 7: Voeg vaardigheden toe

Vaardigheden zijn belangrijk voor jouw vindbaarheid op LinkedIn. Vooral als je gaat solliciteren via LinkedIn is het belangrijk dat je deze toespitst op de vacature. Voeg alle relevante vaardigheden die je hebt toe aan je profiel, maar pin jouw drie belangrijkste vast. Er worden namelijk standaard maar drie vaardigheden weergeven als iemand je profiel bekijkt.

Is jouw LinkedIn-profiel sterk? Laat het gratis beoordelen door onze loopbaancoaches door jouw LinkedIn-profiel mee te sturen in de CV Check.

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.