fbpx

Waar vind ik vacatures?

Je bent op zoek naar een nieuwe baan, tof! Maar waar kun je overal vacatures vinden? In deze blog lees je verschillende plekken waar je ze kunt vinden.

Vacaturewebsites

De plek waar je waarschijnlijk zelf ook als eerste aan dacht: vacaturewebsites. Maar ook daar zijn heel veel opties in! Onderstaand een lijstje van websites die je kunt bekijken:

LinkedIn

LinkedIn is een social media platform, maar eigenlijk ook een wereldwijde vacaturebank! Wanneer je naar LinkedIn gaat zul je een koffertje zien met hieronder ‘Vacatures’. Op je desktop staat deze bovenin de balk tussen ‘Mijn netwerk’ en ‘Berichten’. Op je mobiel staat deze onderin in de balk helemaal rechts.

Wanneer je op ‘Vacatures’ klikt kom je terecht in de vacaturebank en kun je ook gericht zoeken. Handig is dat je vaak direct kunt solliciteren met je LinkedIn-profiel en er verder om niets wordt gevraagd! Zorg dan wel van te voren dat je LinkedIn-profiel op orde is.

Bedrijfswebsites

Heb jij al een idee bij welke bedrijven je zou willen werken? Dan kun je het beste rechtstreeks naar hun websites gaan. Bij de meeste bedrijven is een vacaturepagina te vinden. Staat jouw gewenste vacature niet open? Dan kun je kijken of het bedrijf aangeeft open te staan voor open sollicitaties. Wie weet heb je geluk en hebben ze een plekje ondanks er geen vacature op staat!

Kun je nou nergens een vacaturepagina vinden? Dan kun je het bedrijf altijd mailen met de vraag of zij op dit moment vacatures open hebben staan.

Rondvragen

Je eigen netwerk kan een goede plek zijn om vacatures te vinden. Vertel vrienden en familie dat je een baan zoekt en of zij ogen en oren open willen houden. Of deel een bericht op social media met wat jij precies zoekt. Je weet nooit wie het bericht tegen komt!

Mijn Leo

Wist je dat je in onze Mijn Leo-omgeving een verzameling kunt vinden van vacatures afkomstig van verschillende bronnen? In plaats van verschillende vacaturewebsites en LinkedIn af te struinen, vind je hier duizenden vacatures in één keer!

Weet je nou niet precies waar je eigenlijk naar op zoek bent? Of ben je al heel lang op zoek, maar lukt het maar niet een nieuwe baan te vinden? Ons team van loopbaancoaches staat voor je klaar. Kosteloos!

Heb je nou een vacature gevonden? Dan helpen wij jou graag met onze gratis CV Check! Hiermee checken we jouw cv, maar ook jouw sollicitatiebrief en/of LinkedIn-profiel. Vergeet ook niet de vacature mee te sturen!

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.