fbpx

Kan ik flexibel op- en afschalen als dat nodig is? Ontdek het met de Future Proof Human Capital Scan.

Zijn mijn medewerkers voldoende geschoold? Doe ik genoeg aan talentontwikkeling? Kan ik flexibel op- en afschalen als dat nodig is? Met andere woorden: is mijn bedrijf op HR-gebied klaar voor de toekomst? De Future Proof Human Capital Scan geeft antwoord. En helpt met oplossingen. Kosteloos.

Het valt niet mee om een strategisch en toekomstbestendig HR-beleid vast te stellen in een tijd waarin technologische ontwikkelingen hard gaan, de digitalisering voort dendert en de arbeidsmarkt krap is. Veel bedrijven worstelen ermee. “De omstandigheden veranderen snel, daar moet je als bedrijf op inspelen”, zegt prof. dr. Jol Stoffers, lector Employability aan de Zuyd Hogeschool en hoogleraar aan de Open Universiteit. “Je moet wendbaar zijn en snel kunnen reageren op veranderingen. Je moet als het ware mee-ademen.”

Praktisch instrument

In hoeverre je organisatie dat kan, ontdek je met de Future Proof Human Capital Scan, ontwikkeld door Zuyd Lectoraat Employability, Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) en Leo Loopbaan. Bedrijven met 10 tot 350 medewerkers kunnen met de scan hun organisatie toetsen op strategie, flexibel op- en afschalen, talentontwikkeling, duurzame inzetbaarheid en mobiliteit. Het is vooral een praktisch instrument, zegt Stoffers. “Als ondernemer krijg je inzicht in hoe je HR-zaken geregeld hebt en op welke onderdelen je kunt verbeteren.” De uitkomsten worden vergeleken met andere bedrijven in de branche. “Daardoor krijg je een goed beeld hoe je het in vergelijking met sectorgenoten doet”, zegt Mark Hendriks, expertisemanager Arbeidsmarkt en Onderwijs bij de LWV. “De ondernemer krijgt ook een uitgebreid persoonlijk advies dat aangeeft hoe je zaken heel concreet kunt oppakken.”

Bakken vol kennis

Partners als het Leerwerkloket, WSP, LWV Business College en Leo Loopbaan ondersteunen als het bedrijf besluit om verbeteringen aan te willen brengen. Ramon Niessen, directeur Leo Loopbaan: “Samen hebben we bakken vol kennis en expertise op HR-gebied. We kunnen ondersteunen met workshops, intervisie, webinars, noem maar op. Maar ook met ons netwerk. Het kan bijvoorbeeld interessant zijn om samen te werken met een ander bedrijf en medewerkers met elkaar uit te wisselen. Je kunt daarmee pieken en dalen in personele bezetting opvangen, bovendien doen medewerkers nieuwe ervaringen en vaardigheden op die ze in het eigen bedrijf kunnen benutten.”

Al 100 deelnemers

Inmiddels hebben zo’n 100 bedrijven de Future Proof Human Capital Scan uitgevoerd. “Hoe meer bedrijven het doen, hoe beter inzicht we krijgen en hoe beter we van elkaar kunnen leren”, aldus Hendriks. “Op die manier dragen we bij aan een gezonde arbeidsmarkt in Limburg.”

Meer informatie vind je op de site van Leo Loopbaan. Daar kun je een begin maken met de scan. Deelname is kosteloos.

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen
De Limburgse agrarische sector ontdekken
In elke agrarische sector bij een of twee bedrijven de deuren open zetten voor potentiële nieuwe medewerkers. Dat is de komende jaren het streven van Leo Loopbaan en Ontwikkeling (LEO). De Limburgse coöperatie ondersteunt werknemers bij de start op de arbeidsmarkt of bij ‘een leven lang leren’. Daar hoort een kennismaking op het bedrijf bij.
‘Een regelmatige loopbaan-APK is zinvol voor werknemer én werkgever’
Zowel werknemers als werkgevers vinden loopbaanchecks nuttig, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van Instituut Gak. Toch worden ze vaak pas gebruikt als medewerkers vastlopen in hun werk. Joop Brusselers, loopbaanspecialist bij Leo Loopbaan, pleit voor een preventieve inzet en inbedding in het HR-beleid. “Je brengt medewerkers in beweging.

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.