fbpx

Zo vind jij meer werkgeluk!

Of je nou werkende bent of werkzoekende, in beide gevallen is het belangrijk dat je plezier in je werk ervaart. Dit wordt werkgeluk genoemd. Dat zorgt ervoor dat je fluitend naar je werk gaat. Gemiddeld werkt de Nederlandse man maar liefst 69.000 uren van zijn leven en voor de Nederlandse vrouw zijn dat gemiddeld 44.000 uren.

In drie stappen zorg jij ervoor dat je meer werkgeluk ervaart of erachter komt waar je het werkgeluk voor jezelf in vindt.

Stap 1. Bekijk je huidige situatie. Hiervoor kun je de gratis test Plezier in je werk doen! In dit verbeterplan ga je aan de slag met de vijf A’s en B van de kwaliteit van arbeid:

  • Arbeidsinhoud: dit gaat over de taken en werkzaamheden die je uitvoert
  • Arbeidsrelaties: dit gaat over je collega’s en de werksfeer
  • Arbeidsomstandigheden: dit gaat over jouw omgeving
  • Arbeidsvoorwaarden: dit gaat over werktijden en salaris
  • Arbeidsorganisatie: dit gaat over de manier waarop je werk georganiseerd is
  • Balans: Dit gaat over werk-privé balans

Stap 2. Wat is je gewenste situatie? Je kunt erachter komen wat jouw gewenste situatie is door je op te geven voor de gratis workshop ‘Maak jouw dromen waar’. Iedereen heeft wel een beeld van zijn of haar ideale droombaan. Maar wat heb je hiervoor nodig? Jouw eigen wens en idee van hoe deze droombaan eruit ziet. Welke werkzaamheden horen bij jouw droombaan? Wat geeft jou positieve energie? Daar gaan we in deze workshop dieper op in. Daarnaast wordt dit beeld van je droombaan letterlijk verbeeld. Zo kom je een stapje dichter in de goede richting, maar uiteindelijk moet je het toch zelf doen!

Stap 3. Neem het heft in eigen handen, verander waar nodig! Creëer je eigen inzicht, maak een top drie van je ontbrekende onderwerpen voor werkgeluk. Hier kun je zelf mee aan de slag gaan. Of dat binnen je huidige baan of ergens anders is, jij bent de baas. Je kunt de verbeterpunten die uit de test plezier in je werk komen bespreken met je leidinggevende. Of juist jouw ideale droombaanbeeld die uit de workshop maak je dromen waar is gekomen. Zijn er mogelijkheden in je huidige werk en organisatie? Dan zouden deze punten je kunnen helpen met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden.

Lukt het je niet om eruit te komen? Dan kun je altijd gratis een gesprek aangaan met onze één van onze loopbaancoaches. De loopbaancoaches kunnen je advies geven op afstand door de juiste vragen te stellen, maar ook te luisteren naar jouw loopbaan en wensen.

Foto door David Siglin via Unsplash

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.