fbpx

Gelukkig zijn is de nieuwe definitie van succes

Maar liefst 96% van de jongeren ziet gelukkig zijn als een vorm van succes, komt uit onderzoek van Careerwise.  Van deze jongeren hoopt 70% over een jaar nog gelukkiger te zijn. Er is onderzoek gedaan bij 2500 jonge professionals in de leeftijd van 18 tot en met 35 jaar. Hiervan gaf slechts 60% van de jongeren aan dat ze over een jaar nog bij hun huidige werknemer in dienst te zijn.

Meer, beter, leuker… gelukkiger!

Jongeren vinden hun geluk niet meer in spullen, maximaal verdienen of maatschappelijk aanzien. Het gaat er tegenwoordig om dat ze liever de beste versie van zichzelf ontdekken, daarvoor bieden we de gratis workshop ‘Ontdek jezelf op je bord’ aan. De belangrijkste motivator hierbij is het streven naar persoonlijk geluk. Dit doen ze door het ontwikkelen van talenten, het leren van nieuwe vaardigheden en het volgen van trainingen. Daarnaast bieden wij ook hier geschikte workshops voor aan zoals: de workshop ‘Kernkwaliteiten’ en ‘Mijn onderscheidend vermogen’. Al deze punten staan hoog op de to-do-lijstjes. Dit wordt aangestuurd door de vraag: ‘Hoe kan ik (nog) gelukkiger worden? Op LimburgLeert is de podcast ‘Geluk is maakbaar’ te beluisteren. Hier wordt antwoord gegeven op de vraag in hoeverre we in staat zijn om ons belangrijkste levensdoel: Geluk, na te streven of te realiseren?

Gezekerd omhoog klimmen

Het belangrijkste hierbij is, en dat is meteen een goede les voor alle lezers: geluk is maakbaar. Dat is de sleutel naar meer geluk. Voor jongeren is het belangrijk om te blijven groeien, maar dat doen ze liever niet alleen. Het leven, werken en leren gebeurt in groepsverband. Ook de persoonlijke groei gebeurt samen, met collega’s of met hun leidinggevende. Opvallend is dat de ondersteuning van leidinggevenden als belangrijk wordt aangegeven. Daar komt het omhoog klimmen vandaan, maar dit moet wel gezekerd gebeuren.

Onderweg zijn is belangrijker dan de bestemming

Veel organisaties bieden hun medewerkers al genoeg kansen om zich te blijven ontwikkelen. Dat staat bij Leo ook centraal. Wat de jongeren echter missen is het besteden van aandacht aan het algehele proces. Het is belangrijk dat de werkgever ook aandacht en ruimte geeft voor het ontwikkelproces. Het bewust maken van de vorderingen die gemaakt worden op persoonlijke leerdoelen.

Wil jij ook niet stil blijven staan? Op de website van Leo worden gratis variërende workshops aangeboden. Kijk hier voor een actueel overzicht. Ook kun je altijd een gratis gesprek aanvragen met onze loopbaancoaches.

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.